top of page

RAATI 2024

Nimetön suunn.malli (3).png

Henri Sarajärvi on monipuolinen koreografi, tanssija sekä tanssinopettaja. Hän on toiminut tanssijana ja esiintyjänä monissa eri teattereissa ja produktioissa ympäri Suomen. Viimeisimpinä teatteritöinä mainittakoon Helsingin kaupunginteatterin ja Tampereen Työväen Teatterin menestysmusikaali Kinky Boots.

 

Henri saatteli juuri maaliskuussa ensi-iltaan Tampere-talon La Traviata oopperan, jossa hän työskenteli Ohjaajan Assistenttina Ohjaaja Samuel Harjanteelle. Tällä hetkellä työn alla on School of Rock -musikaali Tampereen Työväen Teatterilla, jossa Henri nähdään itse näyttämöllä sekä toimii Ohjaajan Assistenttina. Koreografina hän on työskennellyt mm. Helsingin Kansallisteatterissa sekä Seinäjoen kaupunginteatterissa. Tänä vuonna hän hyppää Koreografin saappaisiin Törnävän kesäteatterin Tootsie! -musikaalin pariin sekä saa kunnian toimia koreografina Oulun Teatterin Kinky Bootsissa.

Henri on tehnyt yhteistyötä myös monien muiden suomalaisten artistien, kuten Antti Tuiskun, Jenni Vartiaisen, Anna Abreun ja Kaija Koon kanssa.
Erilaiset TV-työt ovat myös tulleet tutuiksi vuosien varrella; Suomen So you think you can dance -ohjelmassa kilpailijana, Tanssijana mm. Uuden Musiikin Kilpailussa, Suomen X Factorissa, Putouksessa, Emma-gaalassa, The Voice of Finlandissa ja Idolsissa.

Kisamaailmassa hän on saavuttanut tanssijana ja koreografina reilusti yli 30 mitalisijaa SM-kisoissa sekä MM-kisoissa.

"Odotan päivältä aitoa tunnetta ja ilmaisua, joka välittyy katsomoon asti. Kiinnitän myös erityisesti huomiota teoksen teeman sekä koreografian suhteeseen näyttämöllä. Pyörteessä on aina saanut nauttia koreografien oivaltavista ratkaisuista sekä persoonallisesta liikekielestä ja ideoista! Enkä usko, että tämä vuosi on poikkeus!"
 

ansku24.jpg

Anniina Koivuniemi on oululaislähtöinen tanssija ja tanssinopettaja (AMK). Tanssilliset juuret Anniinalla on vakio- ja latinalaistansseissa. Kilpauran jälkeen erityisesti latino show ja showtanssi ovat olleet aktiivinen osa sekä tanssijan, että opetustyötä. 

Opetustöitä Anniina tekee pääasiassa pari-, showtanssin ja Latino Shown parissa kaiken ikäisten ja tasoisten harrastajien kanssa. Lisäksi hän on mukana suunnittelemassa ja tuottamassa TanssiOnline verkkokurssipalvelua sekä Kiddiejam lastentanssikonseptia. 

Tanssijana Anniina on ollut mukana erilaisissa teatteriproduktioissa Oulun kaupunginteatterissa, Suomen kansallisoopperassa ja Suomen Komediateatterissa. Isomman yleisön tietoon hän nousi Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman kautta, jonka hän voitti parinsa Ernest Lawsonin kanssa vuonna 2021. 

’’Pyörteeltä odotan laajaa kattausta eri lajien ja taitotasojen edustajia. Se, että mukaan voi osallistua sekä aloittavammat että pidemmällä olevat eri lajien edustajat luo ihanan yhteisöllisyyden mikä tukee jokaisen osallistujan harrastusta, ja tunnustusten kautta aloittelevampikin tanssija saa uskoa siihen, että on oikealla tiellä. Odotankin innolla monenlaisia tanssijoiden näköisiä teoksia, joissa jokainen tanssija saa loistaa omalla taitotasollaan.’’
 

Kuvaaja: Ellinora Pelamo

konsta24_edited.jpg

Konsta Reuter on tanssija, tanssinopettaja ja musikaaliartisti Helsingistä. Tanssikokemusta eri lajeista on kertynyt jo yli 20 vuoden ajalta, ja musikaaleja hän on opiskellut mm. musiikkiteatterikoulu Skenessä sekä Lahden AMK:ssa. Viimeksi hänet on voinut nähdä lavalla vaikkapa Kouvolan teatterin Cabaret’ssa, Tampereella mm. Anastasiassa ja Kinky Bootsissa, tai tanssitunteja pitämässä.

 

Pyörteen raadissa Konsta on nyt jo viidettä kertaa ja odottaa innolla hauskoja, tyylikkäitä tai vaikka villejä, tarkkoja ja taitavia esityksiä.

 

‘’Joka vuosi parhaan vaikutuksen ovat tehneet hienosti omanlaiset esityskokonaisuudet ja tanssijoiden rohkea heittäytyminen siihen tunnelmaan, jota kukin teos haluaa välittää. Odotukseni tänäkin vuonna ovat, että tanssijat tulevat omana itsenään ennen kaikkea rohkeasti nauttimaan täysillä tarinoidensa kertomisesta ja esiintymisestä.’'

Kuvaaja: Sebastian Visa

mönzi24.jpg

Mönzi Kurbanali on pirkanmaalainen tanssitaiteilija, jolla on yli 30 vuotinen laaja-alainen ura tanssin maailmasta. Hän on toiminut tanssijana, opettajana ja koreografina eri oppilaitoksissa, produktioissa sekä ammatti- ja harrastajateattereissa ympäri Suomea.

Hän on suorittanut pedagogisetopinnot Savonia AMK:ssa ja opettanut pääaineinaan jazz- ja nykytanssia sekä balettia Pirkanmaalla, että muualla Suomessa.

Mönzi on tehnyt myös opintomatkoja eri puolille Euroopaa pääsääntöisesti Ranskaan ja Iso-Britaniaan ja syventänyt näin osaamistaan pääaineidensa alueilta.

Hänen sydäntään lähellään on vanha musikaaliperinne ja opettaessa tärkeää on oppilaiden oivallukset sekä tanssin ilo ja ilmaisu.

 

”Raadissa ensikertalaisena odotan Pyörre-tanssitapahtumalta maineensa veroista iloista, positiivista ja ilmaisurikasta tapahtumaa, jossa kaikki osallistujat voivat nauttia omista sekä muiden esiintymisistä. Toivotan kaikille osallistujille mahtavaa tapahtumaa ja uusia riemukkaita kokemuksia niin tanssijoille kuin muillekin tapahtumaan osallistuville sekä järjestäjille!"

Ilmoittautuminen (2).png

Joel Alalantela toimii Pyörteen raadin puheenjohtajana.

Joel Alalantela on Pirkanmaalla vaikuttava tanssitaiteilija ja koreografi. Hän valmistui tanssijaksi Tampereen konservatoriosta vuonna 2012. Tämän jälkeen hän on toiminut aktiivisesti taidekentällä aina nykytanssiteoksista musikaaleihin ympäri Suomen.

Tällä hetkellä Joel työskentelee tanssija-koreografina Tanssiteatteri MD:llä. Lisäksi hän on Alalantela Companyn perustaja ja ohjaaja. 

 

''Odotan Pyörteessä näkeväni koreografien inspiraation pulpahuksia, heittäytymistä, näkökulmia ja tanssin riemua.''

Ilmoittautuminen (10).jpg

Ramona Panula on ammatti breikkari, tanssinopettaja ja kulttuurituottaja ja osa Floorphilia -nimistä breikkicrewiä (tanssiryhmä). Uransa aikana Panula on kiertänyt lukuisia breikkitapahtumia ympäri maailmaa kilpailemassa, tuomaroimassa ja opettamassa workshoppeja. Tällä hetkellä Ramona on hallitseva breikin suomenmestari ja osa Suomen Breikkimaajoukkuetta.

Kansainvälisessä breikki skenessä hänet tunnetaan hyvin menestyneenä, aktiivisena breikkarina ja hip hop -tapahtumien tuottajana.

Fun fact: Ramona on kotoisin Tampereelta ja lapsuuden ensimmäiset kokemukset esiintymisistä ovat Pyörre-tanssitapahtumasta!

 

"Tänä vuonna Pyörre-tapahtumalta odotan vauhdikasta ja kannustavaa meininkiä ja tanssiniloa."

PHOTO-2024-03-15-12-50-46.jpg

Leo Mäkinen on Tampereelta kotoisin oleva "ei enää niin nuori" breikkari. Hänet tunnetaan Suomen breikkipiireissä nimellä Toast The Most. Breikin parissa hän on ollut aktiivisena osallistujana ja ihmettelijänä vuodesta 2008 lähtien. Hän on opettanut breikkiä yhteensä jo 13 vuotta.

 

Toastie on voittanut itselleen muutaman tittelin sieltä sun täältä, sekä opiskellut breikkiä Åsa Folkhögskolanissa Ruotsissa vuosina 2017-2018. Toast on aktiivinen tekijä muissakin hiphopin elementeissä, kuten Mc CaliLeona Kosmiset Liskot- rap porukassa. Cosmic Lizard Squad breikkicrew, jota hän reppaa, on vuonna 2009 perustettu tamperelainen breikkiporukka.

 

Leon ensimmäinen kosketus breikkikisoista oli Tampereella järjestettävä Pyörre, missä monet hänen breikkikavereistaan voittivat palkintoja eri kategorioissa. Kaikkien näiden vuosien jälkeen tapahtumasta on edelleen lämpimät muistot. ”Odotan Pyörteeltä luovaa ja taidokasta tanssimista, sekä hauskanpitoa, mitä pidän itse tanssissa kaikista suurimmassa arvossa."

Oona Tuovinen opiskelee ensimmäistä vuottaan Tampereen konservatoriolla ammattitanssijaksi ja on Pyörteen raadin opiskelijajäsen. Hän on kotoisin Kuopiosta, missä hän on hankkinut vahvan 15 vuoden harrastuspohjansa sekä opiskellut tanssilinjalla peruskoulun ja lukion ajan. Oonalla on myös usean vuoden kilpailukokemusta tanssissa. Hän on itse ohjannut tanssitunteja ennen Tampereelle muuttoaan. Tanssilajeista Oonalla on vahvin tausta nyky-, show- ja jazztanssissa, mutta viimeisen 5 vuoden aikana myös baletti sekä katutanssilajit ovat löytäneet paikkansa monipuoliseen lajikirjoon sekä Oonan sydämeen.

 

"Odotan innolla mitä kaikkea pääsen ja pääsemme Pyörteessä kokemaan ja näkemään. Olen itse joskus osallistunut tapahtumaan tanssijana, ja minulla on siitä hyviä muistoja. Nyt on ihanaa päästä kokemaan tapahtuma toisesta näkökulmasta ja päästä näkemään persoonallisia ja inspiroivia esityksiä ympäri Suomen."

Kuvaaja: Ville Hautakangas

oona24_edited.jpg
IMG_8025.jpeg

Nanna Leskinen on toinen Pyörreraadin opiskelijajäsen. Hän valmistuu Tampereen konservatoriolta tanssijaksi keväällä 2024. Pitkän tanssitaustan aikana Nannalle on kertynyt kokemusta monipuolisesti eri tanssilajeista, joista erityisesti jazz- ja nykytanssi ovat tällä hetkellä vahvasti mukana. Ennen ammattiopintoja hän myös itse kilpaili performing arts-lajeissa. Opintojen aikana Nanna on esiintynyt erilaisissa produktioissa ja tapahtumissa. 

 

"Odotan Pyörteessä, että pääsen näkemään monenlaisia omaperäisiä koreografioita ja oivalluksia. Tanssijoilta odotan näkeväni vahvaa lavaläsnäoloa, tanssin ilon välittymistä sekä hyvää yhteishenkeä." 

bottom of page