MIKÄ PYÖRRE?

Pyörre-tanssitapahtuma on  show-, disco-, ja katutanssilajien valtakunnallinen tanssikatselmus, joka järjestetään vuosittain toukokuussa Tampereella. Tapahtuman järjestää Ahjolan Setlementti ry. Vuodesta 1997 lähtien Pyörre on koonnut tanssiharrastajat yhteen positiivisen ja yhteisöllisen tapahtuman merkeissä. Vuoden 2022 tapahtuma tanssitaan 28.-29.5.2022 Tesoman palloiluhallissa (Tesoman valtatie 46, 33310 Tampere).
 

Tapahtuma on saanut alkunsa nuorten tanssinharrastajien innostuksesta ja tätä perinnettä vaalitaan yhä tekemällä Pyörrettä vahvalla nuorisotyön otteella.  Pyörteen tapahtumatyöntekijät suurimmilta osin nuoria, joille tapahtuma toimii tärkeänä työelämäkokemuksena. Nuorisotyön tausta näkyy myös Pyörteen arvomaailmassa, jossa kilpailu ei ole keskiössä ja osallistumiskokemus halutaan pitää mahdollisimman kannustavana. Meille on tärkeää  luoda mahdollisuuksia esiintymiselle, oman taiteen esilletuomiseen ja muiden tanssinharrastajien tapaamiselle, mutta ennen kaikkea, palautteen saamiselle. Raadin ensisijainen tehtävä tapahtumassamme onkin siksi arviointi ja monipuolisen, laadukkaan ja rakentavan palautteen antaminen. 

 

25:n toimintavuoden aikana on kuitenkin tapahtunut paljon - Pyörre on ammattimaistunut, kasvanut ja kehittynyt, niin kuin tanssin harrastaminen Suomessa ylipäätään. Tanssi on tapa ilmaista, tuntea ja koskettaa. Tanssi on yhdessä tekemistä ja yhdessä kokemista. Tule kokemaan ja näkemään tanssin taika ja yhdessä tekemisen ilo. Nähdään Pyörteessä toukokuussa!

Eveliina K_04_edited.jpg

EVELIINA

TUOTTAJA