top of page

RAATI 2023

Nimetön suunn.malli (3).png

Henri Sarajärvi on monipuolinen tanssinopettaja, tanssija ja koreografi ja on tämän vuoden Pyörre raadin puheenjohtaja. Henrillä on monipuolinen tanssitausta ja yli 20 vuoden kokemus tanssin alan tehtävistä. Erilaiset TV-työt ovat myös tulleet tutuiksi vuosien varrella; Suomen So you think you can dance -ohjelmassa kilpailijana, Uuden Musiikin Kilpailun tanssiryhmässä tanssijana (Suomen euroviisukarsinnat), Suomen X Factorissa, Putouksessa, Emma-gaalassa, The Voice of Finlandissa ja Idolsissa. Hän on saavuttanut tanssillaan ja koreografioillaan reilusti yli 30 mitalisijaa SM-kisoissa sekä MM-kisoissa.

 

Henri on mukana Tampereen Tyäväen Teatterin School of Rock musikaalissa ohjaajan assistenttina ja tanssijana. Musikaali saa ensi-iltansa 2024 syksyllä.

 

"Odotan näkeväni Pyörre tanssitapahtuman koreografioissa jälleen uutta ja oivaltavaa. Suurimman vaikutuksen minuun tekee loppuun mietitty kokonaisuus, jossa valitun musiikin ja teeman suhde tanssijoihin näkyy vahvana””

Nimetön suunn.malli (1).png

Tanja Huotari on pitkän linjan tanssin ja teatterin ammattilainen. Hän on opiskellut ja valmistunut musikaaliartistiksi Englannista ja opiskellut näyttelijäntyötä myös Suomessa. Hän on toiminut laaja-alaisesti tanssin ja teatterin parissa tanssijana, näyttelijänä ja koreografina ympäri Suomea tehden koreografioita mm. musikaaleihin, showproduktioihin ja televisioon. Tanja opettaa myös tanssia, pääopetuslajeinaan tällä hetkellä nyky- ja jazztanssi, mutta rakastaa heittäytyä opetuksessaan välillä myös baletin ja streetin maailmaan. Myös kilpatanssilajit ovat Tanjalle tuttuja. 

 

"Tanssissa tärkeää on ilmaisu ja miten tanssija eläytyy ja kertoo tarinaa. Pyörre-tanssitapahtumalta hän odottaakin viime vuoden lailla heittäytymistä ja tanssin iloa ja riemua."

Kuvaaja: Eero Kokko

Nimetön suunn.malli (2).png

Konsta Reuter on tanssija, tanssinopettaja ja musikaaliartisti Helsingistä. Tanssikokemusta eri lajeista on kertynyt jo yli 20 vuoden ajalta, ja musikaaleja hän on opiskellut mm. musiikkiteatterikoulu Skenessä sekä Lahden AMK:ssa. Viimeksi hänet on voinut nähdä lavalla esim. Tampereen Teatterin Anastasiassa ja TTT:n Kinky Bootsissa tai tanssitunteja pitämässä.
 

Pyörteen raadissa Konsta on nyt jo neljättä kertaa.

 

''Aiemmin vaikutuksen ovat tehneet hienosti omanlaiset esityskokonaisuudet ja tanssijoiden heittäytyminen teostensa tunnelmaan. Tällä kokemuksella odotukset tänäkin vuonna ovat, että tanssijat tulisivat omana itsenään rohkeasti nauttimaan täysillä tarinoidensa kertomisesta ja esiintymisestä.''

Kuvaaja: Kari Sunnari

maija mustonen.jpg

Maija Mustonen on tanssijoiden ja fyysisten taiteilijoiden kanssa työskentelyyn erikoistunut fysioterapeutti. Tällä hetkellä hän opiskelee toista korkeakoulututkintoaan Tampereen ammattikorkeakoulussa muusikoksi ja musikaaliartistiksi. Töitä musiikkiteatterin parissa Maija on tehnyt muutaman vuoden ja tänä keväänä hän on mukana Seinäjoen kaupunginteatterin Addams Family -musikaalissa. 

 

"On ihanaa päästä osallistumaan Pyörteeseen tänä vuonna tuomaripyödän takaa niin monen lavalla vietetyn Pyörre-kokemuksen jälkeen. Upeaa Pyörteessä on se, kuinka jokainen kisaan osallistuva yksilö ja joukkue saavat monipuolisen kirjallisen palautteen, josta voivat ammentaa iloa tähän hetkeen ja inspiraatiota tulevaan. Itselleni merkittävimpiä tanssikisoja ovatkin aina olleet ne, joista on saanut kotiinviemisiksi kirjallisen palautteen.

 

Vaikutuksen lavalla minuun tekee esitys, jossa näkyy aitoa teokseen sopivaa tunneilmaisua, tanssijoiden tasoa sopivasti haastavaa monipuolista liikemateriaalia sekä tyylilajiin vaatimusten mukaista tekniikkaa. Musikaaliartistina arvotan aina myös musiikin ja rytmiikan huomiointia ja ymmärrystä koreografiassa."

Kuvaaja: Titta Toivanen

Nimetön suunn.malli(1).png

Tanja Kuurola on tanssitaiteen kandidaatti ja osa Suomen breikkimaajoukkuetta, joka tähtää Pariisin kesäolympialaisiin 2024. Tanja työskentelee monipuolisesti alan tehtävissä Suomessa ja ulkomailla muun muassa opettajana, tuottajana, esiintyjänä ja tuomarina. Omien projektien lisäksi Tanja on osa monitaiteista KOOKOOCEE-kollektiivia, joka toimii katutanssin ympärillä. Tanssijana Kuurolaa kiinnostaa sosiaali- ja populääritanssit, hip-hop kulttuuri, kehollisuus, musiikkiin tanssiminen ja rytmien ilmentäminen kehossa.

 

"Odotan Pyörteeltä erilaisia koreografisia lähestymistapoja ja laajaa lajien kirjoa, jotka korostavat tanssin monimuotoisuutta taide- sekä urheilulajina. Vaikutunmonenlaisista suorituksista, joita kuitenkin kaikkia yhdistää tanssijan oma ilmaisukyky sekä hyvä asenne. Ei mitä, vaan miten."

Kuvaaja: Joseph Lu

Ilmoittautuminen (2).png

Joel Alalantela on Pirkanmaalla vaikuttava tanssitaiteilija ja koreografi. Hän valmistui tanssijaksi Tampereen konservatoriosta vuonna 2012. Tämän jälkeen hän on toiminut aktiivisesti taidekentällä aina nykytanssiteoksista musikaaleihin ympäri Suomen.

Tällä hetkellä Joel työskentelee tanssija-koreografina Tanssiteatteri MD:llä. Lisäksi hän on Alalantela Companyn perustaja ja ohjaaja. 

 

''Odotan Pyörteeltä että näen koreografien inspiraation pulpahuksia, heittäytymistä, näkökulmia ja tanssin riemua.''

Ilmoittautuminen (10).jpg

Ramona Panula on ammatti breikkari, tanssinopettaja ja kulttuurituottaja ja osa Floorphilia -nimistä breikkicrewiä (tanssiryhmä). Uransa aikana Panula on kiertänyt lukuisia breikkitapahtumia ympäri maailmaa kilpailemassa, tuomaroimassa ja opettamassa workshoppeja. Kansainvälisessä breikki skenessä hänet tunnetaan hyvin menestyneenä, aktiivisena breikkarina ja hip hop -tapahtumien tuottajana.

 

Ramona on kotoisin Tampereelta ja lapsuuden ensimmäiset kokemukset esiintymisistä ovat Pyörre-tanssitapahtumasta!

 

"Pyörre-tapahtumalta odotan vauhdikasta, iloista ja kannustavaa meininkiä ja sitä, että pääsee nauttimaan ja innostumaan toisten tanssista."

Sonja_mustavalkoinen.jpg

Sonja Rouhento on Pyörteen raadin opiskelijajäsen. Hän opiskelee toista vuotta Tampereen konservatoriolla ammattitanssijaksi. Sonja  tanssinut pääosin performing arts lajeja, mutta kokemusta löytyy monesta muustakin eri lajista. Häneltä löytyy paljon kisa taustaa ja hänellä on kokemusta useassa eri kilpailussa, kuten Pyörteestäkin.

 

"Olen toiminut Pyörteen raadissa kerran aikaisemmin ja odotan innolla tämän vuoden uusia huipputeoksia! Pyörre-tapahtumalta odotan tanssin iloa, kannustavaa ilmapiiriä sekä inspiroivia hetkiä. Teknisen osaamisen lisäksi monipuolinen, heittäytyvä ja nokkela esitys tekee minuun vaikutuksen.”

Nimetön suunn.malli(2).png

Jessi Mäkinen on tanssijaopiskelija Tampereen konservatoriolta ja Pyörre raadin toinen opiskelijajäsen. Kun Jessi yli 15 vuotta sitten eksyi satubaletin myötä tanssin maailmaan, ei paluuta enää ollut. Tanssista tuli saman tien rakas harrastus. Vuosien varrella eri tanssilajeja on ehtinyt kertyä laidasta laitaan, niin klassisempien kuin katulajien puolelta. Lempilajeja ovat nykytanssi, hiphop ja voguing. Jessiä kiehtoo valtavasti ihmiskeho ja mihin kaikkeen se pystyy, minkä myötä hän päätyi opiskelemaan fysioterapeutiksi ennen nykyistä koulua.

"Odotan Pyörteeltä 2023 ennen kaikkea iloista yhteisöllistä meininkiä ja hauskoja kokemuksia, joita muistella vielä vuosien päästä. Minuun tekee vaikutuksen esitys, josta löytyy kehon kekseliästä käyttöä, persoonallisuutta ja rohkeutta olla oma itsensä sekä aitoa rakkautta lajiin."

bottom of page