RAATI 2021

henkka.jpg

Henri Sarajärvi on monipuolinen tanssinopettaja, tanssija ja koreografi, joka on opettanut jo yli 15 vuoden ajan tanssia ympäri Suomea. Hän on toiminut tanssijana monissa eri teattereissa ja produktioissa (mm. Helsingin kaupunginteatteri, Lahden kaupunginteatteri, Svenska teatern, Samppalinnan kesäteatteri, Suomen Kansallisooppera). Tällä hetkellä hän työskentelee Tampereen Työväen Teatterin Kinky Boots musikaalissa drag enkelin -roolissa. Tanssijan töitä hän on tehnyt televisiossa (mm. So you think you can Dance, UMK, X-Factor, Putous, Emma- gaala), sekä suomalaisten artistien (mm. Antti Tuisku, Kaija Koo, Anna Abreu, Jenni Vartiainen) musiikkivideoilta ja taustatanssijana.

Opetuksessa päälajeina ovat vahvasti jazz- sekä showtanssi, joissa on mukana modernin ja voguen vaikutteita. Kokonaisvaltainen vartalonkäyttö ja tanssittavan musiikin rytmiikan siirtäminen kehoon on tunneilla avainasemassa. Henkka on opiskellut tanssia teatterikorkeakoulun tanssitaiteen linjalla ja pyrkii hakemaan uusia tuulia ja vaikutteita opetukseensa ulkomailta ja erilaisilta kursseilta. Hän on saavuttanut tanssillaan ja koreografioillaan reilusti yli 30 mitalisijaa SM- sekä MM-kisoissa.

’’Olen toiminut tuomarina Pyörteessä jo useampana vuonna ja tanssijoiden taso kisassa on ollut joka vuosi todella korkea. Odotan tänäkin vuonna näkeväni aitoa tanssin iloa sekä kekseliäitä ja yllättäviä koreografisia ratkaisuja.

 

Esitys, joka tekee minuun vaikutuksen, täytyy olla vahvassa suhteessa musiikkiin ja sen rytmiikkaan. Teoksen sisällä olevissa liikelaaduissa ja -nopeuksissa tahtoisin nähdä paljon vaihtelevuutta. Esityksen nimen teeman kuuluisi myöskin näkyä vahvasti koko esityksen läpi.’’

ttt.jpg

Tanja Huotari on helsinkiläinen freelancer tanssija/näyttelijä (FIA), koreografi ja tanssinopettaja. Hän on valmistunut englantilaisesta Laine Theatre Arts-koulusta musiikkiteatterilinjalta tanssijaksi ja musikaaliartistiksi. Hän työskentelee laajasti tanssin ja teatterin parissa ympäri Suomea niin esiintyjänä, koreografina kuin myös opettajana. 

Tanja toimii myös Fdo:ssa (Finnish dance organization) Performing arts-jaostossa ja on toiminut useasti rekisterituomarina Fdo:n kisoissa. 

’’Minulle teoksissa tärkeää on ilmaisu ja heittäytyminen sekä se että tanssi ja koreografia herättää minussa vahvoja tunteita. On mukavaa tulla arvioimaan ympäri Suomea tulleita tanssinharrastajien teoksia ja odotan näkeväni ihanan erilaisia tansseja ja tanssin riemua. ’’

Innaa.jpg

Inna Tähkänen on Tampereelta kotoisin oleva näyttelijä (FIA), laulaja ja tanssija. Inna valmistui Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjalta vuonna 2018 ja sen jälkeen on kouluttautunut musiikkiteatterin maisteriksi Royal Conservatoire of Scotlandissa (Glasgow), josta hän valmistui lokakuussa 2019. Ennen ammattiopintojaan Inna harrasti tanssia erilaisissa esiintyvissä ja kilpailevissa ryhmissä lajeinaan jazz ja show-tanssi. Tanssi on onneksi päässyt osaksi hänen ammattiaan. Innan on voinutkin bongata Tampereen Työväen Teatterin musikaaleissa vuosina 2015-2017 ja nyt uudestaan tulevana syksynä 2021 Matilda musikaalissa. Teatteritöiden lisäksi Inna tekee töitä näyttelijänä mm. Salatut elämät -TV -sarjassa.

”Odotan näkeväni Pyörteessä paljon innokkaita tanssijoita ja energistä tunnelmaa! Vaikutuksen minuun tekee vapautunut ja rohkea tarinankerronta. Ryhmäkoreografioissa toivon näkeväni yhteistyön tärkeyden ja luottavaista ensemble-henkeä. Ja ennen kaikkea tanssista nauttimista ja sille antautumista!''

Kuva: Sami Jokisuo 

Joel Alalantela on Pirkanmaalta oleva tanssitaiteilija ja toimii tällä hetkellä koreografina, tanssijana. Joel valmistui tanssijaksi Tampereen Konservatoriosta 2012 ja toiminut siitä lähtien aktiivisesti taidekentällä nykytanssi teoksista musikaaleihin. Joel on työskennellyt mm. erilaisissa musikaaleissa ja tanssiryhmissä. Viimeisimmät teokset, Alalantela Company, Hearken (Tampere 2021), Tanssiteatteri MD, Ystäväni pieni pörriäinen (Tampere 2020), Alalantela Company, Second Floor People (Tampere 2020) Tanssiteatteri MD, Secunda Prattica (Tampere 2020) Oulun teatteri, Peppi pitkätossu musikaali (Oulu 2019), Oulun Teatteri, My Fair Lady (Oulu 2018), Joelin osaamisalue pohjautuu nykytanssiin, jazztanssiin sekä showtanssiin tekniikoihin. 

’’Odotan Pyörteeltä tanssin iloa, heittäytymistä, tunnelman luomista. Myös tärkeässä osassa on tanssijoiden yhteenkuuluvuus, toisten tsemppaaminen ja oma parhaansa näyttäminen. Musiikin ja tanssin yhteensulavuutta sekä tekniikan tuoman turvallisuuden ja helppouden näyttäminen. Nauttia erilaisista koreografisista visioista.’’

tanssikuva.jpg

Shanti Erriah on kolmannen vuoden tanssinopiskelija Tampereen Konservatoriosta ja toimii raadin opiskelijajäsenenä. Shanti on tanssinut monipuolisesti eri lajeja, kuten showtanssia, jazzia, nykytanssia, balettia sekä street-lajeja. Hän on harrastanut tanssia tavoitteellisesti vuosia, kilpaillut useissa kisaryhmissä sekä toiminut tanssinopettajana eri ikäisille oppilaille.

’’Odotan näkeväni Pyörteessä monipuolisesti erilaisia ja inspiroivia esityksiä. Teknisten taitojen lisäksi minulle on tärkeää vahva ilmaisu. Minuun tekee vaikutuksen esitys, jossa tanssija on kokonaisvaltaisesti läsnä, pystyy ilmaisemaan teoksen olemuksen tai tarinan niin, että se vie katsojan mukanaan.”