RAATI 2019

LAUANTAI 4.5.2019

Iina Toivonen on valmistunut ammattitanssijaksi Turun Konservatorion tanssilinjalta v. 2002, sekä liikuntaneuvojaksi Varalan Urheiluopistolta v. 2011.

Hän on pitkän linjan ammattilainen, joka ohjaa tanssia ja kehonhuoltoa Ahjolan kansalaisopistossa sekä Tampereen Seudun Työväenopistossa.

Päätyönään Iina toimii Tampereen Liikuntamaailmassa Fustra personal trainerina, personal trainerina, ryhmäliikunnanohjaajana ja -suunnittelijana sekä PT-koordinaattorina.

Aikaisempi työkokemus musikaaleista ja esiintymisestä on tullut mm. Tampereen Työväen Teatterista, Turun Kaupunginteatterista, Tampereen Teatterista sekä Samppalinnan kesäteatterista. Pyörteessä Iina on ollut ammattilaisraadin jäsen vuodesta 2012 alkaen. 

Marikan kuva: Denis Koone Kuhnert

Marika Peura on helsinkiläinen koreografi, tanssija ja esiintyjä. Hän opiskelee koreografian maisteriohjelmassa Helsingin Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Peura on pitkän linjan katutanssija, päälajinaan freestyle hip hop. Hän kuulu Cleva ryhmää, joka keskittyy katu- ja freestyletanssiin ja kulttuuriin. Kilpailumeriitteinä ovat mm. seitsenkertainen kertainen Suomen mestaruus, kaksinkertainen SADE festival ja Juste Debout Nordic voitto. 


Omassa taiteellisessa työssään Peura on kiinnostunut intersektionaalisen feminismin praktiikoista. Viimeaikaisissa töissään hän on ollut tunteilun äärellä, ja tarkastellut populaarikulttuurin ilmiöitä nykykoreografian keinoin. Peuran koreografisia töitä ovat large/vulnerable (2018), Mouth Park (2018), Sirkka Rukoilija (2017), sekä NOD (2017) yhteistyössä Viktor Fröjdin (swe) ja Christine Nypanin (nor) kanssa.  


Peura on työskennellyt tanssitaiteen kentällä esiintyjänä Joona Halosen (fin), Samir Akikan (alg/fra), Branch Nebula (aus) ja Wang/Ramirez (ger/fra) teoksissa. Lisäksi Peura työskentelee kaupallisella kentällä tv-, mainos-, ja musiikkivideotuotannoissa. 

Helena Rängman on näyttelijä (TeaK 2002), muusikko (Tampereen Musiikkiakatemia 2013) ja tanssija. Ammatilliset erityisosaamisalueet ovat musiikkiteatteri sekä nuorisotyö.

Omat treenilajit tällä hetkellä steppi, irlantilainen tanssi ja baletti, mutta intohimona lajien yhdistely. Viimeaikaisia töitä ovat mm. Tampereen Teatterin Cats -musikaali  sekä tv-sarja Uusi Päivä. 

Helenan kuva: Henri Mattila

Jussi Sirviö aloitti tanssin breakdancella vuonna 1995. Reilun 20-vuoden ura on vienyt Jussin katutanssin sanasaattajana yli 40:n eri maahan. Jussi on voittanut yli 50 ensimmäistä sijaa ympäri maailmaa, opettanut satoja workshoppeja ja tuomaroinut katutanssin maailman suurimmat katutanssikilpailut.

Jussi on tunnettu monipuolisena tanssijana, päättäväisenä treenaajana ja ammattimaisena ja inspiroivana opettajana. Suomen menestyneintä katutanssiryhmää Flow Mo Crew:ta edustava Jussi pyörittää Helsingissä katutanssikoulu Saiffaa ja online-opetuspalvelua B-Boy & B-Girl Dojoa

Karla Keinonen opiskelee Tampereen Konservatoriolla tanssialan perustutkintoa ja toimii raadin opiskelijajäsenenä. Hän on harrastanut tanssia 8 vuotta, enimmäkseen show-lajeja ja balettia, mutta on myös kokeillut katutanssilajeja ja discoa sekä toiminut valmentajana ja koreografina.

 

Tanssi merkitsee Karlalle tärkeää entistä harrastusta, nykyistä opiskelua ja tulevaa työtä.

SUNNUNTAI 5.5.

Lotta Kaarla on alunperin kotoisin pienestä kaupungista, Pietarsaaresta. Tie Tampereelle on kulkenut Kuopion Musiikkilukion, Tukholman Balettakademien, Irlannin ja Helsingin kautta. Lotta on tanssinut koko ikänsä ja rakkaasta harrastuksesta tulikin unelma-ammatti. Valmistumisen jälkeen hän on työskennellyt ammattilaisena jo yli 10 vuotta tehden paljon tanssijan töitä erilaisissa musikaaleissa ympäri Suomea, opettanut taitavia ja innokkaita tanssin harrastajia sekä tehnyt mielenkiintoisia projekteja muiden ammattilaisten kanssa.

 

Lotta on iloinen ja värikäs persoona, jolla on aina sata rautaa tulessa ja on monessa mukana. Hän pitää monipuolisesti eri tanssityyleistä ja useat tyylisuunnat luonnistuvat, aina musikaalitanssista lyrical jazziin, showsta nykytanssiin ja baletista katutansseihin.

 

Lotan terveiset: Kiinnitän paljon huomiota esiintymiseen, joten odotan innolla Pyörrettä; sen upeita esityksiä ja rohkeita esiintyjiä! Ole rohkea ja anna mennä täysillä! Nähdään Pyörteessä!  

 

Konsta Reuter on tällä hetkellä Tampereella asuva tanssija ja musiikkiteatterin tekijä. Hän on parinkymmenen vuoden aikana ehtinyt tanssia laajalti eri tanssilajeja. Kilpailuhistoriaa kertyi aikanaan yli kymmenen vuotta vakio-, latinalais- ja rock’n’swing-tansseissa, kunnes musikaalit vetivät hieman yllättäenkin mukaan maailmaansa. 

Musiikkiteatterikoulutusta hän on saanut ensin musiikkiteatterikoulu Skenessä ja Laajasalon opistossa, kunnes Lahden AMK:n (nyt valitettavasti jo lakkautetulta) musiikkiteatterilinjalta Konsta valmistui 2016. Musikaalien myötä hän on entisestään laajentanut näkökulmia ja ottanut haltuun myös show-, jazz- ja nykytanssia, balettia sekä eri katulajeja eri tanssikouluissa. Monipuolisuudesta on ollut hyötyä myös esimerkiksi Nelosen Dance-kilpailussa 2012 ja Ruotsin-laivoilla parina kesänä show’ta tehdessä.

 

Viime vuosina Konsta on tanssikeikkojen ja tanssinopetuksen lisäksi esiintynyt musikaaleissa Helsingissä, Lahdessa, Turussa, ja nyt jo kolmatta vuotta täällä Tampereella Työväen Teatterissa, jossa tällä hetkellä pyörii Billy Elliot. Tulevana kesänä hänet voi myös bongata Riihivuoren kesäteatterin Kaunis Veera -musikaalista.

Sanaz Hassani lukeutuu katutanssin pioneereihin Suomessa. Intensiivinen harjoittelu ja intohimo tanssia kohtaan ovat luoneet Sanazille menestyksekkään kilpailutaustan 90-luvulta lähtien, oman, esiintymisillään suurta suosiota saavuttaneen UMC-tanssiryhmän ja uran tanssin ammattilaisena.

 

Sanaz tunnetaan katutanssin moniosaajana. New York Broadway Dance Center;illä opiskelu, ympäri maailmaa hankitut opit ja ideat, lukuisat vuosittaiset tanssiteokset ja laaja-alainen työnkuva ovat tehneet hänestä rautaisen ammattilaisen niin tanssijana, tanssinopettajana kuin koreografina.
Työhönsä Sanaz suhtautuu intohimoisesti, uutta etsien, itseään haastaen ja pilke silmäkulmassa.

 

Henri Sarajärvi on monipuolinen tanssinopettaja, tanssija sekä koreografi joka on opettanut jo yli 15 vuoden ajan tanssia ympäri Suomea. Opetuksessa päälajeina ovat vahvasti jazz- sekä showtanssi jossa mukana modernin ja voguen vaikutteita. Henri on opiskellut tanssia teatterikorkeakoulun tanssitaiteen linjalla.

 

Tanssijana Henri on toiminut monissa eri teattereissa ja produktioissa (mm. Helsingin kaupunginteatteri, Lahden kaupunginteatteri, Svenska teatern, Samppalinnan kesäteatteri, Ooppera). Tällä hetkellä hän työskentelee musikaaliartistina Helsingin kaupunginteatterin menestysmusikaalissa Kinky Boots sekä toimi viime vuonna koreografina Helsingin Kansallisteatterin Tippukivitapaus -musikaalissa.

 

Henri työskentelee myös Antti Tuiskun tanssijana ja hänet voikin nähdä Antin musiikkivideoilla ja keikoilla pitkin Suomea. Hän on tehnyt yhteistyötä myös monien muiden suomalaisten artistien, kuten Jenni Vartiaisen, Anna Abreun ja Kaija Koon kanssa. Erilaiset TV-työt ovat myös tulleet tutuiksi vuosien varrella; Suomen So you think you can dance -ohjelmassa kilpailijana, Uuden Musiikin Kilpailun tanssiryhmässä tanssijana (Suomen euroviisukarsinnat), Suomen X Factorissa, Putouksessa, Emma-gaalassa, The voice of Finlandissa ja Idolsissa.

 

Henri on kisannut jo vuosia tanssissa SM-tasolla voittaen reilusti yli kolmekymmentä mitalisijaa omalla tanssillaan sekä koreografioimmillaan sooloilla, duoilla, pienryhmillä sekä muodostelmilla. Viime vuosina hän on  keskittynyt pääasiassa koreografin tehtäviin ja on saavuttanut mitalisijoja myös MM-tasolla.

Iisa Saarenpää opiskelee Tampereen konservatoriossa ammattitanssijaksi ja toimii raadin opiskelijajäsenenä. Hänen lajitaustansa on show- ja jazztanssipainotteinen, mutta lähivuosina Iisa on tanssinut myös aktiivisesti latinoshowta sekä hieman street-lajeja. Iisa rakastaa tanssissa eniten sitä, kuinka sen kautta pääsee ilmaisemaan itseään ja tuomaan esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan. Hän arvostaa esityksessä eniten omaperäisyyttä sekä vahvaa tunnetta, hyvää tekniikkaa unohtamatta.

 

Iisa toivoo näkevänsä Pyörteessä paljon erilaisia, persoonallisia esityksiä sekä tietenkin tanssin iloa! 
 

Ahjola_logo_valk.png

© 2021  PYÖRRE-TANSSITAPAHTUMA
 

YHTEISTYÖSSÄ:

1_Aamulehti_Logo_RGB_Nega_NETTISIVUILLE.
BL_logo_valk_edited.png
Areena_valk_edited.png
  • Instagram
  • Facebook